Sekretessavtal

Pris: 599 kr

Beställ avtal idag!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig, går igenom några frågor och upprättar avtalet.

Vi förenklar ditt företagande!

Sekretessavtal (Confidentiality agreement)

– skydda dina företagshemligheter

Upprätta ett sekretessavtal på engelska för säkert utbyte av känslig information när du inleder ett samarbete eller söker investerarkapital.

Varför du behöver ett sekretessavtal

Om du har en ny affärsidé och letar efter investerare, är ett sekretessavtal avgörande för att skydda företagshemligheter och annan känslig information som kan skada din nuvarande eller framtida verksamhet om den blir offentlig.

Det är särskilt viktigt att ha ett sekretessavtal på plats innan du lämnar ut information som eventuellt kan användas i en patentansökan.

Det kan också vara vettigt att låta anställda skriva under sekretessavtal för känslig information de får tillgång till i tjänsten, även om de med anställningen följer en lojalitetsplikt mot arbetsgivaren.

Viktiga faktorer att tänka på

Lagen om företagshemligheter erbjuder inte alltid tillräckligt skydd. Därför bör du upprätta ett sekretessavtal för att säkerställa ett tillräckligt skydd för ditt företag.

Om den andra parten bryter mot sekretessavtalet måste du kunna bevisa att detta har orsakat skada för ditt företag. Genom att utforma ett kvalitetssäkrat sekretessavtal med en straffklausul kan du undvika att behöva bevisa faktisk skada. Det räcker med att information har röjts i strid med avtalet.

Better safe than sorry

Använd ett sekretessavtal för att säkerställa skyddet av dina värdefulla företagshemligheter och känslig information när du söker investerare eller inleder samarbeten. Genom detta skapar du inte bara en juridisk grund för att skydda dina intressen utan etablerar också en tydlig process för hantering av eventuella sekretessbrott.

Kontakta Joakim för att hitta bästa lösningen för ditt företag

Redovisningsbyrå

Så fungerar det!

När du har beställt avtalet kontaktar vi dig och ställer några frågor. Därefter levererar vi det färdiga avtalet till dig inom 24 timmar

Boka gratis coachingmöte

Boka ett gratis 30 min möte med en erfaren affärsjurist. Du väljer vilket rättsområde din fråga gäller och bokar en tid i direkt när det passar dig. Alla möten sker via video eller telefon.

Ställ en juridisk fråga

Du får en utredning inom 5 arbetsdagar från vår samarbetspartners affärsjurister, helt gratis. Alla frågor besvaras inom affärsjuridikens område, med undantag från skatterätt.

Våra artiklar om Juridik

– Läs mer om ekonomi och redovisning

Beställ avtal idag!

Vi förenklar ditt företagande!

Fast pris från 695 kr/mån

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!

Kontakta mig!

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!