Avslutningsavtal för anställning

Aktieägaravtal för grundare

Beställ mall idag!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig, går igenom några frågor och upprättar avtalet.

Vi förenklar ditt företagande!

Avtal om överenskommelse om avslutning av en anställning

Upprätta en överenskommelse om avslutning av anställning för att reglera villkoren kring avslutningen av en anställning.

När behövs en överenskommelse om avslut av anställning?

I vissa situationer kan det uppstå en knepig arbetsmiljö när en anställd inte presterar på den nivå som arbetsgivaren förväntat sig. Trots detta kanske det inte finns sakliga skäl att säga upp personen. Personal utgör normalt en betydande investering för alla företag, och i sådana här situationer måste arbetsgivaren överväga om det är lämpligt och i företagets intresse att komma överens med den anställde om en avslutning. Så länge båda parter samtycker kan en överenskommelse om anställningens avslutande upprättas när som helst under anställningen.

Viktigt att beakta

Ledningen i företaget bör noga överväga vad man är beredd att erbjuda den anställde vid en överenskommelse om avslutning av en anställning. Förväntningarna på ersättningsnivåer varierar ofta mellan den anställde, arbetsgivaren och HR-avdelningen. Om det inte finns sakliga skäl för uppsägning kan viss vägledning kring överenskommen ersättningsnivå hämtas från den arbetsrättsliga lagstiftningen. I 39 § lagen om anställningsskydd (LAS) anges skadeståndsnivåerna för det fall att en anställd utan laglig grund (eller efter överenskommelse) skiljs från sin anställning.

Det är därför lämpligt att inleda en intern diskussion med företagets beslutsfattare. Om det behövs ytterligare vägledning kan ni alltid kontakta oss för rådgivning om kostnaderna för att komma överens om anställningens avslutande.

Kontakta Joakim för att hitta bästa lösningen för ditt företag

Redovisningsbyrå

Så fungerar det!

När du har beställt avtalet kontaktar vi dig och ställer några frågor. Därefter levererar vi det färdiga avtalet till dig inom 24 timmar

Boka gratis coachingmöte

Boka ett gratis 30 min möte med en erfaren affärsjurist. Du väljer vilket rättsområde din fråga gäller och bokar en tid i direkt när det passar dig. Alla möten sker via video eller telefon.

Ställ en juridisk fråga

Du får en utredning inom 5 arbetsdagar från vår samarbetspartners affärsjurister, helt gratis. Alla frågor besvaras inom affärsjuridikens område, med undantag från skatterätt.

Våra artiklar om Juridik

– Läs mer om ekonomi och redovisning

Beställ avtal idag!

Vi förenklar ditt företagande!

Fast pris från 695 kr/mån

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!

Kontakta mig!

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!