Anställningsavtal VD

Pris: 1 199 kr

Beställ avtal idag!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig, går igenom några frågor och upprättar avtalet.

Vi förenklar ditt företagande!

Anställningsavtal VD

- en guide till anställningsavtal för VD

Skapa enkelt ett VD-anställningsavtal som är skräddarsytt för att matcha de ansvarsområden som en VD har.

Varför behövs ett VD-anställningsavtal?

Det är viktigt att upprätta tydliga anställningsavtal med alla anställda, men särskilt när det gäller en VD. Dina anställda utgör ofta ditt företags största tillgång, och fel eller oklarheter i anställningsavtalen kan resultera i betydande kostnader. Att vara transparent och preciserad i anställningsvillkoren är en investering för att förebygga framtida konflikter, vilket gynnar både anställda och arbetsgivare.

Ett VD-anställningsavtal skiljer sig markant från övriga anställdas avtal eftersom VD:n är undantagna från lagen om anställningsskydd (LAS) på grund av sin företagsledande position.


Vad bör du överväga?

Det är viktigt att noga överväga anställningens omfattning och avgöra om ersättningen ska utgå i form av en fast månadslön eller en provisionsbaserad modell. Dessutom bör du överväga vilka andra former av ersättning som kan vara relevanta för VD:n, såsom övertidsersättning och ersättning för resor.

Eftersom VD:ar har en företagsledande roll med omfattande insyn i verksamheten, finns det fler viktiga aspekter att beakta:

Ett företags VD har tillgång till affärshemligheter som kan vara skadliga om de offentliggörs eller utnyttjas. Lagen om företagshemligheter ger visst skydd, men det är klokt att komplettera detta med bestämmelser om sekretess.

För att skydda företaget bör man även ta in villkor om att en före detta VD inte får rekrytera anställda eller kunder om de startar en konkurrerande verksamhet (värvnings- och konkurrensförbud).

Utöver VD-anställningsavtalet kan det även vara nödvändigt att utforma andra juridiska dokument som sekretessavtal för att ytterligare skydda företagets intressen.

Observera: Detta VD-anställningsavtal är anpassat till de nya LAS-reglerna som kom i juni 2022.

Kontakta Joakim för att hitta bästa lösningen för ditt företag

Redovisningsbyrå

Så fungerar det!

När du har beställt avtalet kontaktar vi dig och ställer några frågor. Därefter levererar vi det färdiga avtalet till dig inom 24 timmar

Boka gratis coachingmöte

Boka ett gratis 30 min möte med en erfaren affärsjurist. Du väljer vilket rättsområde din fråga gäller och bokar en tid i direkt när det passar dig. Alla möten sker via video eller telefon.

Ställ en juridisk fråga

Du får en utredning inom 5 arbetsdagar från vår samarbetspartners affärsjurister, helt gratis. Alla frågor besvaras inom affärsjuridikens område, med undantag från skatterätt.

Våra artiklar om Juridik

– Läs mer om ekonomi och redovisning

Beställ avtal idag!

Vi förenklar ditt företagande!

Fast pris från 695 kr/mån

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!

Kontakta mig!

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!