Uppgifter som ingår i styrelsearbetet

Styrelsearbetet är en viktig del av företagsledningen. Styrelsen ansvarar för att ta beslut som styr företagets riktning och strategi och ser till att företaget följer lagar och regler. I den här artikeln kommer vi att titta på vilka uppgifter som ingår i styrelsearbetet och hur man kan göra det effektivt.

 1. Fastställande av företagets vision, mission och strategi
  Styrelsen ansvarar för att fastställa företagets vision, mission och strategi. Dessa dokument utgör grunden för företagets beslut och riktning.
 2. Övervakning av företagets verksamhet
  Styrelsen ansvarar för att övervaka företagets verksamhet och se till att företaget uppfyller sina mål och strategier. Styrelsen utvärderar också företagets prestation och resultat.
 3. Beslutsfattande
  Styrelsen ansvarar för att fatta viktiga beslut som påverkar företagets riktning och strategi. Besluten kan handla om allt från att anställa en ny VD till att fatta beslut om en större investering.
 4. Riskhantering
  Styrelsen ansvarar för att identifiera och hantera risker som kan påverka företagets verksamhet. Detta kan omfatta risker som finansiella risker, legala risker och operativa risker.
 5. Upprätthållande av företagskultur och värderingar
  Styrelsen ansvarar för att upprätthålla företagskulturen och värderingarna. Styrelsen ser till att företaget följer riktlinjer och att det finns en god etik och moral inom företaget.
 6. Upprättande av ekonomiska rapporter och bokslut
  Styrelsen ansvarar för att upprätta ekonomiska rapporter och bokslut. Styrelsen utvärderar också företagets ekonomiska prestationer och ser till att företaget följer lagar och regler inom detta område.
LinkedIn
Twitter
Facebook

Kontakta Joakim för att hitta bästa lösningen för ditt företag

Redovisningsbyrå

Liknande inlägg

Bokslut för aktiebolag

Bokslut för aktiebolag

Bokslut för aktiebolag – vi hjälper dig! Årsredovisning Deklaration K10 blankett Bokslut Fast pris En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring Vi förenklar

Avdrag för kontor hemma

Lokal i bostaden För företagare med kontor, verkstad, mottagning eller liknande hemma gäller olika avdragsregler beroende på företagsform. För dig som har aktiebolag och vill

Fast pris från 695 kr/mån

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!

Kontakta mig!

En smartare redovisningsbyrå som jobbar digitalt med din bokföring

Vi förenklar ditt företagande!