Vad är Swish?

Swish är en svensk mobilbetalningstjänst som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot pengar direkt via sin mobiltelefon. Tjänsten är utvecklad av de svenska bankerna och är kopplad till användarens bankkonto.

För att använda Swish krävs det att man har ett svenskt bankkonto och en smartphone med svenskt SIM-kort. För att kunna använda tjänsten behöver man ladda ner Swish-appen och registrera sig genom att ange sina bankkontouppgifter. När man är registrerad kan man börja skicka och ta emot pengar direkt via appen.

Swish är enkelt att använda och gör det möjligt att skicka pengar till andra användare genom att ange deras mobiltelefonnummer. Man kan också skapa QR-koder för att göra det enklare att ta emot pengar. Tjänsten är kostnadsfri för privatpersoner och det finns ingen avgift för att skicka eller ta emot pengar.

Swish används av miljoner svenskar för att betala för varor och tjänster, både i fysiska butiker och online. Det är också vanligt att använda Swish för att skicka och ta emot pengar mellan vänner och inom familjen.


Kontakta Joakim för att hitta bästa redovisningslösningen till ditt företag